Do DPNB sa prihlásil rekordný počet samospráv!

Dizajn bez názvu (4)

1. júna odštartovala najväčšia kampaň na podporu udržateľnej mobility na Slovensku Do práce na bicykli. A hneď v jej úvode si pripísala prvý rekord – v 10. ročníku sa do nej prihlásilo až 116 samospráv!

Doterajším maximom v účasti bol vlaňajší rok 2022, kedy sa kampane zúčastnilo 105 miest a obcí naprieč celým Slovenskom. Hoci organizátori si trúfali tento rekord prekonať, nárast registrácií o 11 samospráv prekvapil aj ich. “Sme naozaj veľmi radi, že kampaň práve vo svojom jubilejnom roku dosiahla takú vysokú účasť. Svedčí to nielen o tom, že súťaž Do práce na bicykli je stále známejšia, ale záujem pripisujeme aj celkovej snahe samospráv o popularizáciu udržateľnej mobility ako celoeurópskeho trendu,” uviedla národná koordinátorka kampane Andrea Štulajterová. Spomedzi samosprávnych krajov sa najviac miest a obcí prihlásilo z Tranavského (23), ktorý je nasledovaný Prešovským (19) a Trenčianskym (16).

Už teraz je jasné, že rekord v počte zaregistrovaných samospráv nebude jediný. V súčasnosti je totiž do kampane prihlásených už vyše 13 200 súťažiacich vo viac ako 3800 tímoch od 1250 zamestnávateľov, čo je len tesne pod vlaňajšou rekordnou hranicou 13 551 zapojených účastníkov z celého Slovenska. “Vzhľadom na to, že registrácia do kampane prebieha až do 7. júna, je prekonanie tohto rekordu prakticky isté. Otázka teda neznie, či toto číslo pokoríme, ale či dosiahneme aj 14-tisícovú, resp. 15-tisícovú hranicu účastníkov. To druhé číslo by bol naozaj skvelý darček k 10. narodeninám kampane,” hovorí Andrea Štulajterová.

Vzhľadom na nastavenie evidenčného systému kampane, ktorý umožňuje evidovať jazdy súťažiacich v deň ich absolvovania a 6 dní spätne, si môžu aj účastníci, ktorí sa prihlásia v posledný možný deň, tzn. v stredu 7. júna, zaevidovať všetky jazdy absolvované od začiatku mesiaca. Nemusí pritom ísť len o cyklistov – kampaň je otvorená aj pre chodcov a používateľov verejnej dopravy, ktorí si môžu takisto zasúťažiť o zaujímavé ceny.

www.dopracenabicykli.eu

mm

zdieľať článok