Jubilejný ročník DPNB má svojich víťazov!

4645646

Dnes sa na pôde centrály Slovenskej sporiteľne v Bratislave konalo slávnostné vyhodnotenie 10. ročníka národnej kampane Do práce na bicykli, ktorej hlavným cieľom bolo podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách a obciach. Do najväčšieho cyklistického podujatia na Slovensku sa tento rok zapojilo rekordných 14 557 registrovaných súťažiacich, ktorí si počas júna zaevidovali 248 071 jázd na bicykloch a najazdili počas nich 1 876 320 kilometrov.

Na oficiálnom vyhodnotení kampane sa zúčastnilo viacero významných hostí, vrátane ministra dopravy Pavla Lančariča, ktorý odovzdal ceny víťazom v jednotlivých kategóriách, ministra životného prostredia Milana Chrenka a štátneho tajomníka ministerstva vnútra Tomáš Opartyho. Posledný menovaný prevzal ocenenie práve za Ministerstvo vnútra, ktoré zvíťazilo v kategórii Víťazná spoločnosť. Striebornú pozíciu spomedzi 1355 zúčastnených zamestnávateľov obsadili Slovenské elektrárne a tretie miesto získala Univerzita Komenského v Bratislave, Jesseniova Lekárska fakulta v Martine.

Z rúk ministra dopravy si titul Víťazná samospráva prevzalo mesto Martin, ktoré v kampani zvíťazilo už šiesty raz za sebou. Za ním skončil na druhom mieste Dolný Kubín a bronzovú priečku obsadilo Nové Mesto nad Váhom. Minister dopravy ocenil aj kategóriu Víťazný vyšší územný celok, v ktorej sa na najvyššej priečke umiestnil Bratislavský samosprávny kraj, nasledovaný Žilinským samosprávnym krajom a Trenčianskym samosprávnym krajom.

Počas vyhodnocovania jednotlivých kategórií prebiehalo aj žrebovanie výhercov viacerých cien. Tie napokon získali:

O ceny pre súťažiacich, ktorí absolvovali počas júna aspoň 29 ciest do práce alebo z práce chôdzou, zabojovalo 762 súťažiacich.

2 pobyty na dve noci a pre 2 osoby s polpenziou v rodinnom horskom rezorte horského Hotela Šachtička získavajú:
GABIKA TICHÁ
FILIP ČIERNIK

Špičkový notebook LENOVO Yoga Slim 7 Pro 14IHU5 Light Silver od spoločnosti Lenovo získava:
ANDREA ŠTURCELOVÁ

Video-záznam zo žrebovania nájdete TU.

O ceny pre súťažiacich, ktorí absolvovali počas júna aspoň 29 ciest do práce alebo z práce verejnou dopravou, súťažilo spolu 450 súťažiacich.
2x ročný sieťový lístok MAXI KLASIK pre 1. triedu v hodnote 960 eur od Železničnej spoločnosti Slovensko, ktorý jeho držiteľa oprávňuje ZDARMA využívať všetky bežné vlaky na Slovensku (v IC vlakoch s IC doplatkom) počas obdobia jedného roka, získavajú:
MARGITA KOČIŠOVÁ 
SIMONA KAČÍKOVÁ

Pobyt na dve noci a pre 2 osoby s polpenziou v rodinnom horskom rezorte horského Hotela Šachtička získava:
JANKA KOŠARNÍKOVÁ

Video-záznam zo žrebovania nájdete TU.

Hlavnou kategóriou v súťažnej časti kampane bola kategória cyklistov, kde splnilo podmienky zaradenia do súťaže (aspoň 29 ciest do práce alebo z práce na bicykli alebo aspoň 500 najazdených kilometrov) 4584 súťažiacich.
10 obalov na bicykle Montone od spoločnosti TERRABIKE, e-shopu a siete kamenných predajní s cyklo sortimentom, získavajú:
PETER KALNÝ
NATÁLIA ANTALOVÁ
MIŠO IVAN
MILAN VINEK
MÁRIA GAGOVÁ
TOMÁŠ BENČ
SLAVOMÍR MAJZEL
JOZEF MATOŽEK
PETER KACKO
STANISLAV ŽIAČIK

3x cyklo-zámky uGrip Bordo 5700/80 Lime SH od ABUS SLOVAKIA, s.r.o., popredného nemeckého výrobcu cyklo a moto zámkov, cyklo prilieb pre deti aj dospelých a ďalšieho mechanického zabezpečenia získavajú:
MICHAL KECSKÉS
LÍVIA KEČKÉŠOVÁ
MILINA FEJEŠOVÁ

6x kvalitný a USB-nabíjateľný set svetiel na bicykel BLACKBURN Dayblazer 1000 + Dayblazer 65 od spoločnosti TERRABIKE, e-shopu a siete kamenných predajní s cyklo sortimentom, získavajú:
MARTIN TROCHCA
IVANA BELEJKANIČOVÁ
VLADIMÍRA ŠREINEROVÁ
PETER HABIŇÁK
TÍMEA KUBICOVÁ
MILAN TREBULA

3x jedinečný cyklostojan VelowUp! určený na vertikálne parkovanie bicyklov od spoločnosti Bimission, poskytovateľa inovatívnych systémov pre bezpečné parkovanie bicyklov či služieb samoobslužných servisných stojanov získavajú:
PETER KEBÍSEK
ELENA KEJMAROVÁ
MIROSLAV MARČULINEC

3x mestské bicykle Dema VENICE 26 3SP od spoločnosti DEMA Senica, a.s., tradičného slovenského výrobcu bicyklov, získavajú:
MONIKA ŽOFKOVÁ
INGRID VINCLAVOVÁ
OSWALDO MACEDO

Elektrický bicykel TERRAM 5 od spoločnosti DEMA Senica, a.s., vyhráva:
KATARÍNA CHRENKOVÁ

Video-záznam zo žrebovania nájdete TU a TU.

Výhercom srdečne blahoželáme a budeme ich kontaktovať. :)

mm, dpnb

zdieľať článok